Vad är virtuell verklighet

Virtuell verklighet är något som många gånger varit på tapeten som nästa stora teknologiska steg. Tyvärr så har de även många gånger fallit i glömska då de produkter som släppts inte hållit en standard som konsumenterna varit nöjda. Så var ligger vi idag?

Starten till dagens nya intresse för virtuell verklighet kan härledas tillbaka till att ett företag som heter Oculus startade en kickstarter där de sålde ett nytt headset de skapat för utvecklare. Redan innan hade företagets grundare, Palmer Luckey rest runt och fångat intresset av många kända personer inom huvudsakligen spelindustrin. Något som användes vid marknadsföringen av prototypen.

Idag så har företaget släpps en till prototyp att använda till sin dator men även en version tillsammans med Samsung som går att använda tillsammans med några av deras telefoner.

Företaget har dessutom att de är redo att släppa konsumentversioner av båda dessa två produkterna om inte allt för lång tid. Konsumentverisonen av Oculus rift kommer att släppas första kvartalet 2016.

Förutom detta så jobbar en stor mängd andra företag även på egna VR lösningar. Bland annat Google, Valve och svenska Starbreeze har visat upp prototyper.

Comments Off on Vad är virtuell verklighet

Filed under Tips