Smart lagring

Att lagra data i moln hos företag som erbjuder denna tjänst medför att allt arbete blir mycket enklare. Detta faktum har inte bara företagare utan även kommuner upptäckt.

Tack vare molntjänster behöver man inte längre själv tänka på uppdateringar och underhåll av data. Dessutom blir uppgifter och program tillgängliga för alla i företaget var man än befinner sig. Är man ute på en konferens till exempel behöver man inte kontakta kontoret, utan bara koppla upp sig till molnet.

Sociala medier är viktiga

Idag är det mer och mer viktigt att synas på sociala media. De fyller en mycket god funktion då man enkelt kan bli synlig för väldigt många. Även en snygg och funktionell hemsida kan vara bra att ha för att folk lättare ska hitta en. Detta har länge varit ganska givet för ensamföretagaren och de små bolagen men nu visar det sig att alltfler större firmor också vill synas på nätets mötesplatser. Idag har cirka nittio procent av företagen en egen webbplats och upp till hälften av alla Sveriges företag har konton på olika sociala medier såsom Facebook, Twitter, Instagram och Pinterest.

Molntjänster expanderar

Allt detta underlättas med moln där all data är tillgängligt. Dessutom finns tjänster som erbjuder mer än bara lagring, som MicroData, till exempel. Företaget har en rad olika tjänster som du enkelt kan ta del av. De hjälper dig gärna med allt från fakturahantering och diarieföring till ficheskanning och andra liknande uppgifter. Gör gärna en kalkyl med kostnader för server och hårddiskar med mera. Även kostnader för it-support bör ingå. Kontrollera sedan kostnaden hos MicroData, det kommer garanterat att löna sig.

Säkerheten

Det finns dock en del funderingar angående säkerheten kring molntjänster och vad Datainspektionen har att säga. Detta gäller troligen i första hand kommuner som sitter på personlig information om människor, men även företag bör försäkra sig om att deras data hanteras säkert.

Comments Off on Smart lagring

Filed under Teknik