Vad behövs för att driva en medicinsk klinik?

Till att börja med krävs utrustning i toppklass. Ingenting får gå fel när det handlar om att hantera patienter som redan är sköra. Inom sjukvården är det tyvärr vanligt med olyckor som orsakas av felaktig utrustning, eller av brist på kunskap om hur personalen ska använda den. Du som vårdgivare kan då bli ersättningsskyldig till patienten.

Eventuella patientskador

Olyckor händer som vi säkert vet. Vi kan inte göra så mycket åt den mänskliga faktorn, men du kan minimera risken genom att använda beprövad utrustning. Det kan handla om sängar, behandlingsstolar eller ställningar för dropp som inte fungerat som de ska. Exempelvis bromsar som inte kontrolleras regelbundet. Vi rekommenderar dig att i största mån köpa in utrustning från en och samma tillverkare, så att samma standard gäller.

Riskminimering på din klinik

Som tur är finns det bra sjukvårdsutrustning tillgänglig på marknaden, som enkelt kan införskaffas via nätet. Se till att du väljer en pålitlig återförsäljare. Du kan med största sannolikhet lita på en tillverkare vars kunder består av landsting och kommuner. Då vet du att utrustningen du köper till just din klinik uppfyller alla krav. Du som driver kliniken är förstås ansvarig för att se till att din personal får tydliga instruktioner. Låt inte dålig utrustning distrahera dig från ditt viktiga arbete.

Comments Off on Vad behövs för att driva en medicinsk klinik?

Filed under Tips