Bästa tipsen för dig som vill bli gravid

Alla som bestämt sig för att skaffa barn vill bli gravid på en gång. Tyvärr fungerar det inte så. För en del tar det lång tid innan man får ett positivt resultat på teststickan. Det här är de bästa metoderna för den som vill öka chanserna att bli gravid. 

Först ska vi dock påpeka att man gärna ska prata med sin barnmorska om man har försökt i över ett år och fortfarande inte blivit gravid. Det är alltid bra och lättar stressen att bli grundligt undersökt. Även om man får ett negativt resultat har man åtminstone fått ett svar, vilket ofta känns lugnande.

pregnant_132280757

Nedan följer de med beprövade metoderna för att öka chanserna att bli gravid:

  • Lycka och stressfri miljö är A och O för att fertiliteten ska vara på topp och lugna kroppen. En stressad kropp har annat att tänka på än befruktning.
  • Hälsosam vikt. Väger man för mycket eller för lite kan det påverka fertiliteten avsevärt. Det gäller främst kvinnor men även män får sänkt fertilitet om vikten är fel.
  • Ät bra. Ät varierat med mycket grönt och frukt. Om kroppen är i bra balans kommer man ha större chans att bli gravid. Det kan också löna sig att komplettera kosten med kosttillskott för att försäkra sig om att man får i sig viktiga mineraler och vitaminer. Graviditetskollen har mer information om kosttillskott och fertilitet.
  • Undvik rökning och alkohol. Man har länge vetat att rökning och alkohol har negativ inverkan på kroppen och försvårar graviditeten. Om man dricker och röker under graviditeten riskerar man också fosterskador och utvecklingsstörningar på barnet. Läs mer om riskerna hos Trygg Hansa.

Comments Off on Bästa tipsen för dig som vill bli gravid

Filed under Tips