Vilken utrustning behöver hockeyspelare?

Hockey är en mycket populär sport i Sverige och har massor av utövare i alla åldrar. Det kan dock vara en ganska dyr sport eftersom du behöver en hel del utrustning som skydd när du spelar för att inte skada dig.

Först och främst behöver du ett par skridskor och en hjälm som skyddar huvudet. På benen behöver du ett par benskydd och ett par långa hockeystrumpor som håller benskydden på plats. Spelar du i en förening brukar du få hockeybyxor av dem, men de finns även att köpa privat om du vill ha egna.

Mer grejer som du behöver för att spela hockey

En suspensoar under hockeybyxorna är av yttersta vikt för att skydda dina intima delar. På överkroppen har du en bröstplatta med inbyggda axelskydd. Du behöver även skydd för armbågarna och halsen. Sist men inte minst behöver du hockeyhandskar och en klubba. Som du ser behövs det en hel del skydd för att spela hockey eftersom det är en ganska brutal sport.

Det är fördelaktigt att köpa utrustning från nätet om du vet vilken storlek du ska ha. När du handlar online kan du spara in en hel del pengar på kuppen. Skydd, klubbor och skridskor: dessa finns här för dig som vill shoppa på nätet.

Comments Off on Vilken utrustning behöver hockeyspelare?

Filed under Sport, Tips