Så startar du ett företag

Du har säkert precis som många andra funderingar på eller drömmer om att starta en egen verksamhet och det behöver inte vara så svårt. Först måste du finna en en affärsidé som är hållbar. Det kan ta ett par försök innan du hittar rätt men det kan till exempel vara en liten affär eller lagerlokal där du säljer direktimporterade möbler från Kina.

Internet är ett fantastiskt verktyg som tillåter oss att enkelt skapa kontakter globalt. Vill du veta mer om hur du sköter en verksamhet så gå till Arbetsförmedlingen och anmäl dig till deras starta-egetutbildning, där får du också möjligheten att utforma din ide.

Vår affärsidé fortskrider

Nu när vi har vår ide på papper och hur vi skall arbeta så kan vi sätta planen i verket. I detta exempel så skulle vi behöva införskaffa några fysiska saker som en lokal, kontorsutrustning, webbsida/webbshop som registrerats och kassa och kassaregister. Kassor och kassaregister är mycket viktiga och det finns lagkrav på hur de skall fungera. Det finns mycket bra varianter där du enkelt för in alla data in i ditt bokföringsprogram så din administrativa tid minskas avsevärt. Här kan det vara värt att satsa en del pengar på ett bra system för att få mer tid till annat. Räkna med att administrering tar långt mer av din tid än du räknade med.

Premiären

Snart är det dags att öppna upp dörrarna men vi måste först göra oss sedda och det ordnar vi idag smidigt med Facebook, Twitter och andra bra kommunikationskanaler. Det är egentligen bara du själv som sätter dina gränser här så ju fler kanaler och reklam du skapar intresse i desto större blir chansen till försäljning. Kom ihåg, reklam behöver inte kosta stora summor och du kan själv hitta bra information på internet om det behövs. Kör i vind.

Comments Off on Så startar du ett företag

Filed under Tips