Ge ut böcker

Att ge ut en bok är det många bokälskare som drömmer om. Men det är inte många som kommer till skott och faktiskt gör det och anledningen till det är för att de flesta tror att det är svårt.

Att hitta inspiration och ord till en bok och att lära sig hur man faktiskt skriver en bok är en sak men att sedan få kontakt med en förläggare som ska ge ut boken är en annan. Det som många dock inte vet är att man idag kan ge ut sin egen bok. Egenutgivning har blivit allt vanligare. Oavsett om man vill ge ut sin egen släktforskningsbok eller publicera sin egen diktsamling finns det inte längre några hinder.

Genom egenutgivning kan man lära sig hela processen, från att skriva sin egen bok till tryck och marknadsföring. Man kan till och med driva sitt alldeles egna förlag. Vill man ägna sig åt egenutgivning kan man ta hjälp av exempelvis Vulkan. De hjälper till med att formgiva boken, marknadsföra den och även distributionen av boken. Man behöver inte ha ett eget företag eller en F-skattesedel för att sköta utgivningen.

Vem kan ge ut en bok?

Att ge ut sin egen bok kan alla göra. Föräldrar kanske vill skriva ned alla de bästa råden till andra föräldrar. Företagare kanske vill dela med sig av sina erfarenheter till andra företagare. En fågelskådare kanske vill sprida sin kunskap och sina iakttagelser. Oavsett vem man är har man alltid någonting att dela med sig av. Och vilket sätt är bättre än att göra det genom en bok?

Vad kan man lära sig?

Massor! Ger du ut din egen bok på eget förlag, lär du dig allt från typsättning till marknadsföring. Du kommer i praktiken att driva ett eget företag där du själv är varumärket. Att ha kunskaper inom tryck och marknadsföring är definitivt något som är värdefullt i dagens samhälle.

Comments Off on Ge ut böcker

Filed under Tips

Comments are closed.