För er som arbetar inom virkesindustrin

Du som jobbar inom virkesindustrin vet hur viktigt det är att leverera virke i toppklass. Om ert virke inte håller måttet kommer ni få svårt att sälja det. Det kan också orsaka stora problem för den som ska använda virket.

För att ni ska kunna få till virke med bra kvalitet behöver ni använda er utav diverse maskiner. Dessa maskiner mäter till exempel fukt, densitet, vikt och styvhet. Det finns många olika maskiner att välja bland, allt beror på vad som passar er produktion.

Använder ni inte redan moderna maskiner för att utföra mätningar kan vi varmt rekommendera Dynalyse.se.

Arbetskläder och skyddsutrustning

När ni jobbar med tunga produkter som ni gör inom virkesindustrin behöver ni ordentliga arbetskläder och skor. Det kan även förekomma mycket slip- och sågdamm och då behöver ni använda er av godkänd säkerhetsutrustning. Allt detta behövs för att ni ska kunna utföra ert arbete på ett säkert sätt.

Det är upp till företaget att förse er med korrekt utrustning. Arbetsmiljön måste vara säker och följa de riktlinjer som finns inom branschen.

Alla företag brukar ha en eller flera personer som arbetar med arbetsmiljöfrågor. Har du synpunkter eller klagomål på arbetsmiljön på företaget, är det dessutom de personerna du ska vända dig till.

Comments Off on För er som arbetar inom virkesindustrin

Filed under Tips