Om du har fet och glansig hud

Har du en hudtyp som lätt blir fet är det viktigt att framför allt använda anpassade hudprodukter. Fet hud kan dessutom vara överkänslig och reagera mot för intensiv rengöring. Även så kallade peelingkrämer kan öka problemen med fet hy.

Köp alltid produkter som är anpassade efter din hudtyp. Är du osäker på vilken typ av hud du har är det en god idé att göra en konsultation. Du kan då få råd om vilka produkter du har bäst nytta av.

Tillföra fukt till huden

Om din hud är fet och glansig kan det vara frestande att använda starkare produkter. Dock ska du var försiktig eftersom det kan trigga igång mer talgproduktion och ge fetare hud. Det finns olika typer av serum som är anpassade efter olika behov. Ett serum förstärker din ansiktskräm och tillför fukt till huden.

En mild rengöringsprodukt, exempelvis oljebaserad, ett lämpligt serum och en ansiktskräm som tillför fukt är grunden i en bra hudvård. Det finns även återfuktande mist som kan kännas fräscht under dagen om du har tendens att få glansig hy. Bra att ha med i väskan när du är på språng.

Comments Off on Om du har fet och glansig hud

Filed under Tips